Lokalt kafferisteri – bæredygtighed – grundighed – økologi – kaffe – relationer

Kafferisteri. Værksted. Pakkeri. Og cupping, den slubrende smagning, hvor kaffen kan bedømmes, da den ved denne brygning fremstår ‘nøgent’ med alle dens karakteristika såvel som dens defekter. Fotos her fra værkstedet i Roskilde og fra udvælgelse af ‘vores’ kaffe ved evaluering on site hos Aprocanorsi i Peru. Økologisk kaffe, når det er bedst. Hos Mørk Kafferisteri forsøger vi at få kvalitet, bæredygtighed og nørderi til at gå op i en højere enhed!

Kaffe fra Peru, regionen Cajamarca, området omkring San Ignacio, fra kooperativet Aprocanorsi. Denne højlandskaffe er dyrket ca 500 km syd for Ækvator, i Andesbjergene med Stillehavet mod vest og Amazonas mød øst. Vi rister kaffen efter ordrer og leverer kun friskristet kaffe, dvs. ristet indenfor højst et par uger inden levering. Friskristet kaffe giver langt mere spændende smag og bredere smags-palette.

Samarbejde

Du kan også følge med på de sociale medier, hvor vi jævnligt laver opslag om diverse skøre projekter og samarbejder, som vi kaster os ud i. Vi har bl.a. lavet kaffeøl med vores gode nabo Musicon Mikrobryggeri og med de lokale Thyras Bryg og Herslev Bryghus. Vi laver eksperimenter med fårekyllinger fra Syngja om nye energidrikke.

Upcycling

Vi forsøger at genanvende og upcyckle alle vores restprodukter – fx går vores grums til en lokal landmand, vores sække syes om til tasker og andet, vores avner bliver til puder osv. I kaffeproduktionen er frugtkødet et restprodukt – efter pluk bliver frugtkød og bønner mekanisk separeret, og frugtkødet komposteres. Ikke som væsentlig komponent i kompost/gødning, men som bekvem måde at genanvende det. Vi har sat gang i et samarbejde med kooperativet Aprocanorsi om at udvikle på smagen af det tørrede frugtkød, cascara’en, for at kunne anvende den i forskellige afskygninger. Dette samarbejde har vi høje forventninger til – en lækker smag og funktion fra cascara, men ikke mindst en uventet indtægtskilde på et restprodukt for fattige kaffebønder – bum!

Se MØRKs profiler på Facebook og Instagram